7 maj 2017
10:30

IFK Vaxholm 4

Referat: IF Brommapojkarna 3 - IFK Vaxholm 4

På ett soligt Grimsta kom IFK Vaxholm på besök. Vi började matchen bra och pressade de högt med framförallt en hårt arbetande Ture. Fem minuter in i matchen drar Adam till med vänstern men skottet går strax utanför. I 13:e minuten slarvade vi lite och de kan ta bollen från vår backlinje och med ett hårt skott gör de 1-0 bakom Yusuf. Vi fortsätter äga bollen lite mer och skapar lite chanser men ingen riktigt vass chans, så vi går till paus vila med ett underläge.
I början på andra halvlek bryter Adam en boll och drar till lång utifrån. Bollen går i en fin båge över målvakten och ribba in. 1-1 och nu växte vi som lag. Vi spelar mer till varandra och kommer fram på både höger och vänsterkanten. I ett av våra anfall så kommer Alvin in i straffområdet från högerkanten och blir fälld och vi får straff. De flesta av våra spelare ropar att Yusuf ska ta den, så han får springa upp från vårat mål. Iskallt placerar han in 2-1. Med ca 5 minuter kvar på matchen så kommer Alvin med hög fart rusande mot mål och drar til med högerfoten. Deras målvakt har ingen chans och 3-1 är ett faktum, vilket också blir slutresultatet.
En stark laginsats där vi lyckas vändra ett underläge till seger. Alla killar jobbade på bra och spelade mer till varandra och mer på kanterna än i tidigare Sanktan matcher. Ett extra plus till Adam idag som styrde och ställde på mittfältet med tacklingar, hårt jobb och fina passningar.